Graag geven wij u nog wat tips om goed voor uw meubels te zorgen zodat u er nog jarenlang plezier van heeft:

  • De houten meubels staan liever niet op een vochtige donkere plaats. Zet uw meubels zo open mogelijk neer zodat de wind het hout met de open structuur goed kan drogen. In de winter is het verstandig om de meubels zelfs iets van de grond te houden zodat er ]geen donkere vochtige plekjes ontstaan.
  • U kunt het hout behandelen met de producten die u bij ons aan kunt schaffen. Gebruik liever geen waterdichte coating, dit is moeilijk om in de ruwe structuur te krijgen en ontneemt het hout de mogelijkheid tot ademen.
  • Bij de aankoop altijd goed op de kwaliteit van het hout letten.
  • Controleer ook of er op alle plaatsen RVS (roestvaststaal) schroeven zijn gebruikt en of dat deze zijn verzonken. Gegalvaniseerde schroeven zulle door de invloed van zuren in het hout en de weersomstandigheden snel gaan corroderen/roesten.
  • Gebruik bij het afwerken zoveel mogelijk ecologisch verantwoorden middelen. onze producten zijn water gedragen. Dit houdt in dat er in plaats van schadelijke oplosmiddelen water wordt gebruikt en ze daardoor niet slecht zijn voor mens en milieu.
  • Steigerhouten meubelen kunt u schoonmaken met een vochtige doek en/of een borstel. In sommige gevallen is het ook mogelijk de meubels bij te schuren, let op dat u dit alleen doen bij meubels van onbehandeld hout (anders zult u de beits laag er ook weer vanaf schuren). Het allerbeste is om de steigerhouten meubelen om het jaar opnieuw te behandelen om het gewenste resultaat te behouden.
  • In de winter kunnen de meubelen gewoon buiten blijven staan. Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede. Is dit niet het geval dan dient u de meubels op latjes te zetten zodat deze vrij van de grond staan. U kunt beter geen zeil spannen over uw meubels zonder dat daar lucht bij kan komen. Dit wordt een vochtige broeiplek